Svein Olav Farstad er klubbtrener siden stiftelsen 28.8.05. Han er adjunkt med opprykk i ungdomsskolen. I sin fagkrets, har han blant annet grunnfag og mellomfag i idrett. 

Av praksis har Farstad drevet treningssenter i Elnesvågen siden 1999, og trent fram flere titalls utøvere i styrkeløft og benkpress, spesielt i benkpress. Utøverne har har tatt medaljer i mange ulike NM, samt medaljer i Nordisk, EM og VM. Farstad var en av de første i Norge fra 2003, når benkpresskjorta kom, som utviklet et velfungerende treningssystem beregnet for løfting med benkpresskjorte.

Før styrkeløft, var Farstad selv friidrettsutøver i 10-kamp og i enkeltøvelser fra 1978-1998.

Farstad var trener i Tønsberg Friidrettsklubb i perioden 1994-1997, dette samtidig som han gikk lærerskolen på Eik. Her hadde han ansvaret for mange gode utøvere i alderen 13-19 år, spesielt i grunntrening, hopp og kast. I denne perioden trente også Farstad, Eik sitt damelag i volleyball (3.div).

Farstad har alltid vært sin egen trener i styrkeløft og benkpress. Beste resultater er 1 VM gull i benkpress i klasse 93 M2, samt 3 EM gull i benkpress i klasse 93, M1 og M2. I tillegg til dette har han flere sølv og bronsemedaljer i EM og VM, samt Nordisk i benkpress.

Farstad har også tatt 4 NM gull på rad i 93 åpen i benkpress. Utover dette flere titalls NM medaljer i åpen og veteran, både i gull, sølv og bronse.

Farstad satser fortsatt benkpress internasjonalt i sin veteranklasse 93, M2.

Ring 911 21 560, om du ønsker å trene sammen med SKA-Fræna.

Del denne siden